Местан: Мотивите на Бисеров са лични

Местан: Мотивите на Бисеров са лични | StandartNews.com

София. "Мотивите на Христо Бисеров да се оттегли от политиката са чисто лични", заяви председателят на ДПС Лютви Местан пред БНР.

"Г-н Бисеров бе категоричен, че няма нито едно политическо отношение към решението му да напусне ръководните позиции", допълни Местан.

"Аз също бях изненадан, когато разбрах това в ранните следобедни часове на вчерашния ден", каза още Местан. Решението му "включва всичко, че напуска Народното събрание, респективно заеманите позиции, както и подава оставка като заместник-председател на ДПС. Правя важна уговорка и ще бъда пределно искрен – абсолютно всичко, което знам по казуса, ще бъде съобщено и няма как да задоволя любопитство с поднасяне на факти, които евентуално не са ми известни."

"По никакъв начин ние не сме инициирали оставка. Друг е въпросът, че при тази категоричност, приехме оставката и тя е факт", каза още Лютви Местан. Той заяви, че е изненадан от различните хипотези след новината, че Бисеров напуска и ДПС, и парламента.

"Аз бих искал в този акт да не съзирате пряка или косвена оценка от негова оценка от негова страна за политиката на ДПС." На въпрос дали е възможно Бисеров да работи по нов политически проект, Местан каза, че категорично изключва такъв вариант. "ДПС е в състояние да запълни какъвто и да е вакуум и не може да се очаква сътресение в партията", заключи той.

"Уверявам ви и ще го повторя пак, че ние не сме поискали оставката на г-н Бисеров. Това е негово лично решение. Кои точно мотиви са го подтикнали, той помоли негова да е преценката кога и как да ги оповести", уточни председателят на ДПС.

"Няма никаква промяна в политиката на ДПС. Партията стои плътно зад кабинета "Орешарски", заяви Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай