Местан: Изживяваме тежка криза на толерантността

Местан: Изживяваме тежка криза на толерантността | StandartNews.com

"България има тежки проблеми, свързани със състоянието на икономиката, заетостта, социалния статус на гражданите на страната".

Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан на традиционните Майски събития в Ябланово вчера.
"Стана ясно, че има и особено сериозен проблем с готовността на армията да покрива ангажиментите към НАТО. ДПС е готова с градивни позиции да участва в решаването на тези проблеми, но преди тях стои един най-важен проблем. Изживяваме тежка криза на толерантността", каза още той. Възпоменателният митинг се проведе по време на традиционния събор "Герлово пее и танцува" под наслов "Заедно срещу омразата".

Събитието бе уважено от Сюлейман Гьокче - посланик на Р Турция в България, Ниязи Еврен Акйол - Генерален консул на Р Турция в Бургас, и др. "Има разколебаване на демократичния модел и преди да се реши проблемът с демократичността на управлението, не е възможно да бъдат разрешени другите въпроси, защото не може да бъде прието като демократично управление, в което участват политически сили, определени в доклада на ПАСЕ като фашистки", заяви пред множеството Местан. И допълни, че "недемократичното управление не може да роди демократични реформи".

Местан подчерта, че най-уродливата изява на тежката ерозия на демократичните ценности е предложението на ПФ използването на майчин език в предизборна кампания да се наказва със затвор от 3 до 6 години. Според председателя на ДПС подобно предложение изважда България от европейския демократичен модел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай