Местан: ДПС осъжда покушението срещу журналисти

Местан: ДПС осъжда покушението срещу журналисти  | StandartNews.com

"Като председател на ДПС от името на целия изборен щаб и ръководството на партията смея да твърдя от името на членовете и симпатизантите на ДПС, абсолютно категорично, безусловно и без всякакви уговорки осъждаме покушението срещу журналисти от Нова телевизия и настояваме разследващите органи много бързо да приключат с разследването и да се приложи цялата строгост на закона". Това заяви пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан по повод нанесения побой над екипа на Нова тв, за който писахме по-рано.

"В България никой няма право да живее с чувството за безнаказаност, особено когато става въпрос за покушение срещу журналисти, което представлява акт на покушение срещу свободата на словото", каза Местан.

"Когато става въпрос за принцип, за ДПС няма партиен интерес", категоричен беше той. "Не знам какви са политическите пристрастия на тези хора, но като председател на ДПС от името на цялата партия заявявам, че не искаме гласа на нито един български гражданин, който би посегнал на журналист", коментира още лидерът на ДПС, цитиран от "Фокус".

Относно информацията, че сред участниците в инцидента има и регистриран кандидат за съветник от листата на ДПС, чакаме информация от разследващите органи дали той е участвал в покушението, но ако се окаже, че той е имал, каквото и да е отношение към този инцидент - пряко или косвено, настояваме незабавно да подаде заявление и да напусне листата на ДПС, категоричен бе Местан.

"Казвам това с огромно огорчение, заради ограниченията на Изборния кодекс - при най-добра воля след регистрацията нито ДПС, нито която и да е друга политическа сила може да изтегли вече регистрирани кандидати за съветници", добави той.

"Ако се окаже, че има някакво отношение и въпреки призива на председателя на ДПС, той откаже да напусне листата, дори да бъде избран, ние няма да го припознаем за наш съветник", посочи още той. "Това е категоричната позиция на целия централен изборен щаб на ДПС", добави Местан.

По-рано Димитър Делчев от Реформаторски блок обяви във Фейсбук, че ДПС и водачът на листата за общински съветници в Самоков трябва да поемат отговорност за действията на своите кандидати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай