Мерджанов: Коалицията между ДПС и ГЕРБ е факт

Мерджанов: Коалицията между ДПС и ГЕРБ е факт | StandartNews.com

София. Коалицията ДПС-ГЕРБ е факт, коментира Атанас Мерджанов от БСП пред БНТ. По думите му гласуването на бюджета е един от основните признаци за един политически субект, когато имаш едно мнозинство, което подкрепя актуализацията и практически нов бюджет.

Според него актуализацията на бюджета е доста спорна, тя не е толкова необходима. Позицията на БСП е принципна спрямо този бюджет, каза още Мержданов.

Относно избирането на Михаил Миков за новия лидер на БСП Мерджанов подчерта, че неговата задача е да се насочи към вътрешната политика, защото БСП е един от достатъчно добре утвърдените субекти на европейската политическа сцена и това е заслуга на Станишев.

Може да има съмнения, че бившият лидер на БСП ще влияе през новия на процесите в партията, но това е естествен процес, защото българинът винаги се съмнява в това, което е предложена на публичната сцена, коментира Атанас Мерджанов.

Новият екип на Миков според Мерджанов няма да е факт в близките месеци.

В предстоящите няколко месеца за крупни, радикални кадрови промени в БСП не е нормално да се говори, особено преди изборите, но във всички случаи правото на председателя е да предложи свой екип, кога ще го направи, това е негово виждане, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай