Мерджанов: БСП държи на актуализацията на бюджета на НЗОК

Мерджанов: БСП държи на актуализацията на бюджета на НЗОК | StandartNews.com

София. Левицата държи на актуализацията на бюджета на НЗОК, но не и на държавния и позицията й става непроменена. Това съобщи преседателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов, която се събра да обсъди поредното провалено заседание на парламента.

"Тук вече опираме до отговорността на ГЕРБ, които заявиха, че са за актуализация на бюджета на НЗОК, а както виждаме непрекъснато променят своята позиция", посочи Мерджанов.

Той посочи, че със свиканите от президента Росен Плевнелиев консултации с парламентарните партии той не сваля от себе си основният си ангажимент.

"Призоваваме президента да се съсредоточи върху състава на новото служебно правителство, както и задачите, и ангажиментите, които той ще му повери като държавен глава", обяви Мерджанов и настоя, че първостепенната задача на това служебно правителство е да организира честни и почтени избори.

В зависимост от хода на консултациите БСП ще преценява и поведението си на тях, обясни Мерджанов и още веднъж настоя, че партията му никога не е декларирала по никакъв начин съгласие към актуализация на целия бюджет с изключение на частта, която касае бюджета на НЗОК.

Червените депутати изслушаха и енергийният министър Драгомир Стойнев за договора с „Уестингхаус" за седми реактор в АЕЦ „Козлодуй". Ръководството на партията ще изработи и одобри позиция по него след седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай