Менда Стоянова: България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост

Менда Стоянова: България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост | StandartNews.com

България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, само след Естония и Люксембург – третата страна в Европа. Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова, четейки декларация от името на група, предаде агенция „Фокус". Повод за декларацията на ГЕРБ стана оповестената от ЕВРОСТАТ информация, че страната ни отчита изключително ниско ниво на държавния дълг.

„От числата е видно, че провежданата от правителството благоразумна фискална политика поставя България в едно от челните места на в ЕС по нисък размер на консолидирания дълг „Държавно управление".

Съотнесен към БВП, той бележи спад до ниво 25,4%, при 29% в края на 2016 г.", коментира Стоянова. По думите ѝ отчетените ниски нива са значително под средните нива за всички 28 страни-членки на ЕС.

„Това не е просто статистика, а резултат от политиката по управление на дълга на правителството и на финансовото министерство", аргументира се Стоянова.

„Дълг не се управлява с кухи фрази и лозунги. Не се управлява със страховити лъжи пред медиите, нито с неоснователни критики, чрез които се нагнетява несигурност и страх от хората", допълни още тя и се обърна към опозицията с думите: „От години се бяхте заели със задачата да внушите трайно на обществото, че дългът на страната ни расте, но след вчерашния ден, мисля че трябва да замълчите. Опорната точка на БСП се спука".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай