Менда Стоянова: Актуализацията не е по политически мотиви

Менда Стоянова: Актуализацията не е по политически мотиви | StandartNews.com

София. "Искането за актуализация на бюджета не е политическа приумица на ГЕРБ или президента", каза в студиото на БНТ Менда Стоянова от ГЕРБ.

"Не съм оптимист, че ще бъдем на едно мнение по повод актуализацията на бюджета", призна тя. "Съжалявам за това, защото вместо да се обединим около една национално отговорна позиция в последните дни на парламента, ние започнахме една предизборна кампания по опорни точки", добави депутатът от ГЕРБ.

"Специалистите от Здравната каса казаха, че 328 милиона е минимумът, който им е необходим до края на годината, за да може да не изчезнат безплатните лекарства в аптеките, лекарствата за онкоболните, да не спрат болниците.Това го искат специалистите", каза Стоянова.

Според нея правителството притежава много добри експерти, по-добри от тези, които притежава Румен Гечев, който смята, че трябва да има 228 милиона в Здравната каса. Финансистът на червените гостува по-рано в студиото и защити позицията на БСП за по-малко пари за здраве и против актуализация на държавния бюджет. 

"Факт е обаче, че там трябват допълнителни пари, за да функционира държавата", отбеляза Менда Стоянова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай