Меглена Кунева: Не съм се срещала с лидери извън РБ

Меглена Кунева: Не съм се срещала с лидери извън РБ | StandartNews.com

София. „Не съм имала срещи с лидери извън Реформаторския блок. Чувала съм се с г-н Борисов след евроизборите, когато той се обади, за да ме поздрави за спечеленото място в европарламента". Това заяви Меглена Кунева в сутрешния блок на Нова тв. Тя коментира обвиненията на Радан Кънев, че представители на Реформаторския блок са имали тайни срещи с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„При мен нещата са ясни и мога да гарантирам, че никой не влияе върху решенията на изпълнителния съвет на Реформаторския блок", обясни Кунева.

Работни, дори приятелски са останалите взаимоотношения на Кунева с други лидери на партии, изтъкна тя.

Обещания за коалиция с ГЕРБ не се правят преди изборите, категорична бе представителката на Реформаторите.

„Първо избирателят ще каже дали ни дава шанс да управляваме и с колко процента. Предварителни намерения няма. Докато не минат изборите, ние нямаме мандат да кажем, че ще управляваме", коментира още тя.

„Социологическите проучвания сочат, че г-н Борисов вероятно ще бъде победител. А мандатът ще отиде при първия. Оттам нататък трябва да се види има ли той мнозинство, защото г-н Борисов заяви, че няма да управлява без мнозинство", допълни Кунева по повод възможните резултати след изборите за нов парламент. Тя обаче изтъкна, че това решение на Борисов не би било правилно.

„Той може и да покани някой за коалиция. Но трябва да видим дали ще имаме мандат и дали ще бъдем поканени", каза лидерът на „България на гражданите".

Реформаторският блок ще може да решава, ако има народното доверие и е поканен от мандатоносителя, допълни Кунева и увери, че стигне ли се дотам, тя е поела ангажимент пред „България на гражданите" да направи вътрешно допитване за коалиция.

„България на гражданите" ще излъчи кандидат за лидер на Реформторския блок, но това няма да е Кунева, увери самата тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай