Меглена Кунева: Не е нормално да си говорим през медиите

Меглена Кунева: Не е нормално да си говорим през медиите | StandartNews.com

„Не е нормално в Реформаторския блок да си говорим през медиите и това не е мой избор. Моят избор е да се съберем и да обсъдим", коментира в студиото на „Здравей, България" по Нова ТВ вицепремиерът и лидерът на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

„Говоренето през медиите, докато не сме постигнали резултат, който да представим от името на петте партии, не е моят избор. Надявам се, че ние ще прибавяме, а няма да отнемаме от обема на Реформаторския блок", каза още веднъж тя.

„На 31 август трябва да се съберем всички лидери на партии в Реформаторския блок и да обсъдим как ще се явим на изборите. Когато ден преди това се създава впечатлението, че има партии, които се дърпат от единството, това не е добра атмосфера за провеждане на този разговор. Това просто не е истина", добави Кунева. "Ние сме за единната регистрация на изборите", подчерта тя.

„На 18 април „България на гражданите" първа от всички партии каза, че иска единна регистрация на Реформаторския блок, на 20 май Изпълнителният съвет потвърди това, на 9 юни ние утвърдихме проект на коалиционно споразумение. Не ни е минало и през ум да поканим една от партиите или две от партиите или три от партиите, за да можем да си подпишем сепаратистко споразумение, просто го изпратихме до всички партии", припомни Кунева.

„Найден Зеленогорски е човекът, който събирайки се всеки ден с ръководствата на петте парти, успя да постигна 90 % съгласие по места за единна регистрация на Реформаторския блок. Имаме вече единни кандидатури на много места", каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай