Мая обръща БСП към средната класа

Мая обръща БСП  към средната класа | StandartNews.com

Още в първите дни след новата година ключови социалисти ще дадат тон за вътрешнопартийни дебати за това как трябва да се развива БСП и какво е бъдещето на партията. От няколко месеца най-острите спорове на "Позитано" 20 са дали червените трябва да "олевяват още като припокриват риториката на националистите" или да се обърнат към бизнеса и работещите хора.

"БСП трябва да бъде партия, която да има активна политика и послания не само към най-бедните граждани, но и към работещите българи, към средната и дребната класа и най-вече към младите хора", написа във Фейсбук вчера соцдепутатката Мая Манолова. Тя отрече разцепление в редиците на БСП. По думите й "периодът на опозиция е подходящ за организационни и други промени в Столетницата".

"Въпросът за промените в Българска социалистическа партия ще бъде обсъден на национален форум. Всичко, което имам да кажа по тази тема, ще го кажа там", заявява още червената фурия. "Трябва да променим и публичното си поведение, и политиките, които защитаваме, и организационните форми в партията", призовава Манолова своите. "Според мен е дошло време, в което всеки един от нас - лицата на БСП, да загърби личностните си амбиции, и да направи нещо безкористно за промяната в Столетницата", завършва социалистката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай