Мая Манолова не отговаряла за действията на Сидеров

Мая Манолова не отговаряла за действията на Сидеров | StandartNews.com

София. Зам.-председателят на парламента Мая Манолова отказа да заеме категорична позиция по скандала с лидера на Атака Волен Сидеров. Според нея първо трябва да се види какви доказателства са събрани от прокуратурата, а не да се раздават присъди.

„Сидеров не е невръстното дете на парламента, за да отговарям аз за неговите действия. Той е в парламента не защото аз така съм решила или защото това е прищявка на Ахмед Доган, или Сергей Станишев. Аз отговарям за действията на народните представители от моята парламентарна група. Отказвам да нося отговорност за действията на лидер на друга политическа партия", каза Манолова пред Нова телевизия.

Тя не очаква да има компромис спрямо Сидеров при наличие на данни за престъпление и напомни, че главният прокурор Сотир Цацаров вече е искал имунитета на няколко депутати.

„Има правила и закони, които трябва да се спазват. Не приемам и не е допустимо подобно арогантно поведение, каквото демонстрира Волен Сидеров. Прокуратурата и МВР работят по въпроса, очакваме истината да излезе наяве", допълни депутатът от левицата.

Според нея с казуса Сидеров може да се занимае комисията по етика и няма нужда от специална анкетна комисия за финансовото му състояние. То стана отново предмет на внимание след последните снимки за скъпи воаяжи на лидера на Атака.

„Финансовото състояние на депутатите е предмет на Комисията по етика и на съответните органи. Специална анкетна комисия не се налага при положение, че има друга, която се занимава с всички депутати", каза Манолова.

Относно това дали Сидеров е получил златна карта, която се захранва всеки месец, за да подкрепя властта, Мая Манолова заяви, че „подобни щуротии" не й се коментират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай