Марешки гони рекорд на Гинес с бензиностанция в София

Марешки гони рекорд на Гинес с бензиностанция в София | StandartNews.com

Бизнесменът и независим кандидат за държавен глава Веселин Марешки ще опита да влезе в Книгата за рекордите на Гинес. Той планира това да се случи с  най-новия от своите обекти. Бензиностанцията на VM Petroleum в столицата е планирана да бъде една от най-големите в света, като се разгледа критерият брой коли, зареждащи едновременно.

От екипа на предприемача вече са се свързали със запитване с хора от Книгата на рекордите и очакват да се дадат точни инструкции какви са критериите за определяне на най-големите бензиностанции в света. Очаква се на столичния обект на Марешки да могат да зареждат между 45 и 50 автомобила едновременно.

Дългоочакваната бензиностанция в София в момента е на етап проектиране, като разработения план за стартиране е в първите дни на ноември 2016 година. От екипа на кандидата за президент обясниха, че въпреки че са лидер в класацията по ниски цени на горивата в България, софиянци все още не са усетили удоволствието да зареждат във VM Petroleum. Затова и ще бъде перефразиран слоганът на компанията - "Споделяме радостта от ниските цени със столичани."

Горивата на новия обект ще се продават в рамките на цените, утвърдени от VM Petroleum в цялата страна. Към дата 31.8.2016 година те са 1,71 лв. за литър дизел, 1,78 лв. за литър А95, 0,74 лв. за литър газ и 0,79 лв. за килограм метан. За сравнение - в столицата и голяма част от страната дизелът се продава на 1,99 лв. за литър, бензинът за 2,02 лв за литър А95, газта - за 0,99 лв. за литър, а средната цена на метана в страната е 1,22 лв за килограм.

"Това, което правим ние в сферата на горивата, е само една ръка, жест, подадена на изстрадалия български народ. Показахме, че може да се работи на цени, които съответстват на джоба на хората. Най-важното - те самите усещат веднага промяната, в рамките на едно зареждане. Затова и ни наричат освободители - появяваме се в някой град, и цените на горивата моментално падат драстично", коментира Марешки. Той и екипът му твърдят, че са намерили решения за подобряване на лошия икономически статус на българина, при това бързо и лесно.

"Едното решение го показахме с горивата. Без нашите бензиностанции в момента потребителите щяха да плащат и досега с около 50 стотинки повече за литър бензин и дизел. Практиката ни показа, че много бързо и лесно може да се повиши покупателната способност на сегашните заплати на хората и едновременно с това да се търси решение как да се вдигнат. Ако един човек спести 50 лв. от гориво месечно и взима заплата 500 лв., реално тя се е повишила с 10%", обясни още независимият кандидат за президент.

Още няколко обекта на VM Petroleum ще бъдат оттворени в цялата страна до края на годината. В момента варненската компания има 10 работещи бензиностанции в градовете Варна, Разград, Горна Оряховица, Свищов, Павликени, Габрово, Айтос, Сливен и Добрич.

Веселин Марешки и екипът му продължават работа по проекта Национално Освободително Движение "За Чиста и Свята Република". Сдружението е основано, за да обединява истински патриоти, почтени хора и професионалисти, с цел да се води борба с картели, корупция, контрабанда и други пороци на обществото с всички позволени от закона средства и в полза на българския народ. Структури на организацията вече има в Разград, Варна, Сливен, Свищов. Предстоят Плевен и Шумен, уточнява пресекипът на Марешки. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай