Манолова: Служебното правителство трябва да е политически неутрално

Манолова: Служебното правителство трябва да е политически неутрално | StandartNews.com

София. "Имаме служебно правителство, което трябва да е политически неутрално. Това правителство не може да възстановява кадрите на една политическа сила, защото изборите няма да бъдат честни". Това заяви Мая Манолова от БСП в сутрешния блок на бТВ.

"Колко уволнения извърши предишното служебно правителство на Марин Райков. Колко областни управители – нула, колко шефове на агенции – нула, отговори Манолова. Тъй като правителството, което тогава смени служебният кабинет, беше на ГЕРБ, политически неутралното правителство на Марин Райков не извърши нито едно уволнение, а сега този уж неутрален кабинет на практика реставрира кадрите на ГЕРБ. Близнашки е един изпълнител и това се вижда в ежедневните назначения, които се правят", коментира още подчерта Манолова.

Вчерашният опит на президента да адвокатства на правителството беше повече от неуместен и нелеп. С аргументите, които извади - буди недоумение как може държавен глава да стига до там. Спокойно можеше да пропусне това назначение. След като част от протестиращите са в правителството, точно президентът да защитава точно това назначение е пълен абсурд, каза още тя.

Манолова изтъкна, че е научила за 9 назначения на съветници, които е направил служебният министър на културата. "След като те всяват шок и ужас в гражданите, че имало огромни проблеми с финансовото състояние на държавата, което също е част от предизборната кампания на ГЕРБ, ето това е всичко, което взриви хората и ги изкара на улицата, сега същото го прави правителството, в което участват протестиращи", продължи тя. И увери, че твърденията за финансов колапс в държавата са пълни глупости.

С реставрацията на кадрите на ГЕРБ, с всяване на ужаса в гражданите, че държавата е финансово нестабилна, това правителство показва, че е неспособно да организира честни избори, смята Манолова. При следващото уволнение на специалист в Кюстендилска област, излизаме на протест, съобщи тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай