Манолова подкрепи протеста на кюстендилци срещу Бат Сали

Манолова подкрепи протеста на кюстендилци срещу Бат Сали  | StandartNews.com

София. Мая Манолова, депутат от БСП и бивш зам.-председател на парламента, изрази своята подкрепа към протеста на съгражданите си от Кюстендил срещу избора на Александър Методиев, по-известен като Бат' Сали, за депутат от 10 МИР. Това каза самата тя в сутрешния блок на бТВ, като уточни, че проблемът не бил в методиката, отразена в Изборния кодекс.

"Няма методика, която да може да разпредели справедливо между 8 партии в 31 избирателни райони народните представители", коментира Манолова, като допълни, че би следвало да се действа съобразно закона. Опциите са да се отправи жалба за преразглеждане на резултатите от чужбина или да се вземе решение е от морален характер - или Методиев да се оттегли, или от ДПС да направят това.

"Няма да допуснем да се върне Дянковщината и Цветановщината. Народът ни отреди място на опозиция и такива ще бъдем", категорична бе Маноловавъв връзка с изборните резултати и разговорите около съставянето на нов кабинет. "Трябва да се направи правителство, което да се заеме с решаването на проблемите на хората. Сега е моментът, в който всеки лидер трябва да се държи на нивото на своята отговорност", допълни Манолова.

"Това, което със сигурност избирателят няма да позволи, е да има неясни договорки и подкрепа и бих посъветвала десните да се въздържат от подобни действия", каза депутатът от левицата. "Ако ГЕРБ са се договорили за негласна подкрепа на ДПС, това ще се разбере и отговорността ще бъде тяхна", добави тя.

Относно БСП тя посочи, че "корабът БСП" има доста пробойни и тече отвсякъде. "Ще се борим да възстановим доверието в нас, като в автентичното ляво", заяви Манолова и гарантира, че промени в ръководните органи на партията ще има.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай