Манолова определи програмата на кабнета като сборник от мечти

Манолова определи програмата на кабнета като сборник от мечти | StandartNews.com

София. Сборник от мечти. Така депутатът от БСП Мая Манолова определи програмата на втория кабинет „Борисов", която излезе официално вчера.

Тя смята, че изброените на 160 страници мечти няма механизми за превръщането им в реалност. „Това са голи обещания, няма финансиране и механизми. Прилича на една голяма лъжа към българските граждани", подчерта Манолова пред бТВ.

Манолова изрази разочарованието си от програмата, като посочи, че дори в икономическата и социалната сфера или при плановете за финансиране „няма нито едно число", което ѝ дава основание да говори така за представените планове.

„Това е един голям локум, в който хората не могат да видят своята мечта", заяви Манолова и допълни, че няма причини да вярвам на кабинета „Борисов" от това, което вижда до момента.

За ситуацията в БСП левият депутат заяви, че кауза за нея и колегите ѝ е да имат най-привлекателната партия и изрази вярата си, че ще намерят посоката да я постигнат. „През времето в опозиция си прецизираме политиките", посочи тя.

Манолова обясни, че в левицата в момента работят по проект за надграждане на БСП, който обаче не е свързан с промяна в лидерството и със сепаративни действия. „Той е с грижа за БСП", подчерта тя и допълни, че е дошло време за надграждане в партията.

По думите ѝ социалистите от една страна ще детайлизират политики си и ще стягат партията, освен това ще имат активно поведение като опозиция в парламента. ТЯ подчерта, че няма амбиции за пост в ръководството на БСП.

Мая Манолова коментира, че няма обща история с Георги Първанов, защото докато е водел партията, тя все още е била част от местните структури. И добави, че не се чува с него. Според нея обаче БСП трябва да търси партньор преди изборите, ако иска силна лява местна власт.

Според нея хората, които искат социална местна власт, ще разберат съюз с АБВ, но ще бъдат взискателни към начина, по който ще бъде постигнат. Тепърва обаче предстоят разговори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай