Манолова: Никой не иска да бъде пришит към ДПС

Манолова: Никой не иска да бъде пришит към ДПС | StandartNews.com

София. Явно никой не иска да бъде пришит към ДПС и това е, което стресна Бойко Борисов. Това заяви пред журналисти в НС заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова по повод това, че ГЕРБ се отказа да подкрепи актуализацията на бюджета.

„Това е за добро, защото иначе държавата щеше да бъде натоварена с 3,5 милиарда допълнителен дълг, който не е необходим на държавния бюджет. Вчерашните ни усилия в пленарна зала имаха своя смисъл, след като показахме на гражданите бабуването на новата коалиция между ГЕРБ и ДПС. Това уплаши Борисов, той даде крачка назад и слава богу, планът, който бяха замислили, няма да се случи", продължи Манолова.

„Притеснително беше решението, което се опитаха да гласуват в понеделник с издаването на генерално пълномощно на бъдещото служебно правителство да си сключва международни договори за поемането на дълг с неясни размери и при неясни условия – абсолютно противоконституционен акт, който в новото мнозинство ГЕРБ и ДПС със сигурност щеше да мине. Днешното изявление е победа за Коалиция за България и прът в колелото на новосформираното партньорство между президента, ДПС и Бойко Борисов", каза още тя.

На въпрос възможна ли е коалиция между БСП и ДПС, Манолова отговори, че в политиката никога не се казва „никога". „По никакъв начин няма да позволим да ни бъдат извивани ръцете и да работим за облагите на малки олигархични групи. Промяна в БСП е необходима и отношението към бъдещи партньорства, включително коалиционни, е част от тази промяна", допълни тя.

Стандарт Нюз припомня, че по-рано днес парламентарната група на ГЕРБ не влезе в пленарната зала и провали кворума. Бойко Борисов обяви, че партията няма да подкрепи актуализацията на бюджета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай