Манолова: Не искам да съм част от раздорите в ляво

Манолова: Не искам да съм част от раздорите в ляво | StandartNews.com

Не искам да съм част от раздорите в ляво, пожелавам на гражданите да случат на президент. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в ефира на Нова телевизия.

 "Имах многобройни номинации от организации, от граждански движения и отделни граждани, за което им благодаря. Приемам това като оценка и доверие за работата, която върша в момента", изтъкна Манолова.

 „ Но след като в партията, в която имах най-много номинации, ръководството посочи друг кандидат, смятам случая за приключен", обясни омбудсманът. И допълни: "Още по-малко искам да съм част от раздорите в ляво. Винаги съм възприемала себе си като възможност да бъде решен проблем, а не като създател на проблеми".

По думите й, името й достатъчно е било замесвано и се е упражнявало с него при началото на кандидат-президентската кампания. „През времето, докато търкаляха името ми, аз си върших работата. Подготвила съм 7 законопроекта през август, написах един специален доклад, имах многобройни приемни в страната. Моля и партийните ръководства да си вършат работата. Не може държавата да спре, защото има избори и всички да се занимаваме само с това", коментира тя.

Във връзка с това, че кандидатурата на ген. Румен Радев не е обединила лявото, Манолова поясни, че за проблемите на лявото трябва да се питат представителите на лявото.

„Пожелавам успех, но не на кандидатите, а на гражданите. Да имат късмета да случат на президент, защото аз като омбудсман се интересувам от проблемите и интереса на гражданите, а не на кандидатите и партиите", добави още омбудсманът, цитирана от Фокус. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай