Манол Генов чете Пушкин и Достоевски в оригинал

Манол Генов чете Пушкин и Достоевски в оригинал | StandartNews.com

Преференциалният вот в неделя изпрати в парламента Манол Генов. Досегашният зам.-кмет на Асеновград ще смени сградата на общината с тази на Народното събрание. За него гласуваха голяма част от червените в Пловдив-област и от 8-ма позиция в листата го изстреляха на второ място. Самият Генов е в редиците на Столетницата от много години.

"Личните ти позиции и ценности са тези, които в един момент от живота ти, от раз или бавно и сигурно, те пренасят на терена на политиката. Социалист човек съм и никога не съм имал съмнения защо съм там. За мен справедливостта и умението да споделяш неравностойността в бизнеса, в живота, в труден житейски момент или просто приятелски да дадеш рамо в тежък момент е лично кредо и ми носи удовлетворение", казва новият депутат, който е роден в Асеновград. Там учи до седми клас. Следва Руската гимназия, а после специалност руска филология в Пловдивския университет. Няколко години по-късно завършва икономика във Варненския икономически университет и магистратура по икономика от Стопанска академия-Свищов. Преди 10 ноември работил в Комсомола и като директор на Младежкия дом в Асеновград. Началото на демокрацията го хвърлила в бизнеса.

"Но не очаквайте да ви кажа, че съм станал собственик на предприятие, акции или дялове от раздържавяването. Напротив, работил съм таксиметров шофьор, зеленчукопроизводство, износ и внос и винаги, винаги е било свързано с много труд, рискове, преговори и какво ли още не, за да издържам семейството си", разказва Манол Генов.

На два пъти трудовата му биография е свързана с фирма "Водоснабдяване и канализация" - Пловдив, веднъж като представител на държавата в него и втори път като управител на дружеството. След това става заместник-кмет в Асеновград. Твърди, че е реалист и изпълнява поетите ангажименти. Близките му знаят, че е работохолик. В редките случаи, когато почива, ходи със семейството си на море, планина и понякога в чужбина. Обича да се връща в родното село на баща си Войсил или да отскача да нагледа близки и приятели в родния на майка му Горни Воден. За почивка Генов обича и да чете, като задължително в оригинал руските класици. Има слабост към руското кино и музика, а последните години следи непрекъснато руските информационни сайтове. Горд е, че има много приятели - част от тях още от детските години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай