Лукарски: В РБ трябва да вървим към единна партия

Лукарски: В РБ трябва да вървим към единна партия | StandartNews.com

Министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски заяви в ефира на БНТ, ч "в Реформаторския блок трябва да вървим към единна партия и единната регистрация беше важна стъпка към това. Това сигурно е желание на много хора. Едно от условията, за да говорим за единство беше явяването с единна регистрация."

"Вчера се събрахме и както съм апелирал да си говорим очи в очи, точно за 20 минути се разбрахме за явяването с единна регистрация. Истината е ясна, не трябва да търсим никакви скандали", каза той във връзка с конфликтите в РБ и обясни, че възникналите реакции от страна на СДС и ДБГ са били заради това, че комуникацията с останалите три парти се е случвала през медиите.

"Организацията на СДС подкрепя Иван Портних във Варна. Такова е решението на СДС Варна", поясни Лукарски във връзка с казуса с РБ във Варна. Той добави, че не смята, че е задължително РБ да подкрепя навсякъде едни и същи кандидати.

"Когато различните структури на местно ниво имат различно мнение, те са свободни да го изразят. Има разминавания. Това не трябва да бъде пречка за единна регистрация", допълни Божидар Лукарски, цитиран от "Фокус".

Министър Лукарски коментира и казуса с горивата: "Горивото, което се продава по бензиностанциите е по-качествено. Проверките за качеството на горивата продължават. Искам да уточня - 1% са нарушенията които са отчетени по броячите. По отношение на качеството – нарушенията, открити при проверките са 7%. Нарушенията не са концентрирани в някакъв регион - те са в София, Варна, Пловдив – навсякъде. Проверките са 1000, както вече казах. Проверките се правят регулярно, целта на проверките не е кампанийна. Цената на горивото в България се определя на пазарен принцип. В Австрия има държавни фирми, които дистрибутират горива и там може такива фирми да държат цени близки до производствените. В България не е така", каза Лукарски и изрази удовлетвореност, че българинът е започнал да има отношение за цените на горивата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай