Лукарски: Ще браним с тела "Раковски" 134 от Марешки

СДС е живо, обяви преизбраният за лидер бивш министър

Лукарски: Ще браним с тела "Раковски" 134 от Марешки | StandartNews.com

За щенията на Веселин Марешки да се настани на "Раковски" 134, ще кажа, че доста колеги от партията са готови дори с телата си да бранят този символ на СДС, заяви пред "Канал 3" Божидар Лукарски, който бе преизбран за предстедател на Съюза на демократичните сили. "Бензинова колонка и аптека мога да кажа, че със сигурност няма да може да отвори тука и това ще стане буквално само през трупа ми!", допълни бившият министър. 

Ще видим как СДС ще върви към ново дясно обединение, с кои партии, с кои формации.
Изборите показаха, че Реформаторският блок не можа да изпълни ролята, която ни се искаше на мен и на други колеги - обединител на автентичната десница. Вървим към широко дясно обединени, но не на всяка цена и не сега и веднага, защото политическата ситуация не го налага. Ще се допитаме до абсолютно всички структури и гще вземем решение най-вероятно в началото на есента, разкри Лукарски.

Председателят обяви, че е спосоен за СДС, но се надява другите десни формации да се стабилизират. "Чух, че колегите, които напускат ДБГ имзат намерение да се ориентират към "Да, България" на Христо Иванов. Това бих нарекъл не само партийно номадство, даже лешоядство, да не кажа някоя по-тежка дума. Горд съм, че съм един от лидерите на СДС, които не са сменяли своята партия. Христо Иванов каза, че неговата формация е либерална, центристка, а СДС изповядва автентични християндемократически десни ценности, никога не сме били центристки или либерални", каза още бившият минстър на икономиката.

Ще кажа, че реакцията на президента от типа "хайде, не ме занимавайте с глупости" бе най-правилната, макар да не съм му голям фен. Защото не е работа нито на президента, нито на ВКС да съставят такива комисии - и юридически, и политически.
Това е малко в сферата на теорията на конспирациите. Така коментира Лукараски повод пиар акциите на Лозан Панов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай