Лиляна Павлова няма да подава оставка

Лиляна Павлова няма да подава оставка | StandartNews.com

Няма да подам оставка, категорично заяви министърът по българското европредседателство Лиляна Павлова пред Епицентър.бг. Вчера премиерът Бойко Борисов върна на поста му шефа на НДК Мирослав Боршош, ден след като Павлова го беше уволнила с тежки обвинения за незаконосъобразни действия при ремонта на Двореца. Тогава в политическите среди плъзнаха слухове, че е възможно министърката да подаде оставка.

Лиляна Павлова обаче отрече спекулациите и заяви, че остава на поста си. "Имам много по-важни приоритети, отколкото да отговарям за Боршош дали е сменил плочките в НДК и как. Има политически приоритети, по които следва да се работи и цяла седмица бях в Брюксел, сега заминавам за Страсбург. До 10 юли трябва да формулираме политическите приоритети на европредседателството", казва тя.

Лиляна Павлова съобщи още, че кабинетът й като министър по българското европредседателство е в Министерски съвет, а назначените от нея 70 служители ще работят в административната сграда и основна сграда на НДК.

"Не! Каква битка на лобита в ГЕРБ! Тук битката е между стилове на управление", отговаря тя на въпроса дали има война между водещи фигури в управляващата партия и дали в спора не е надделяла групичката около бившия вътрешен министър и настоящ шеф на кабинета на премиера Румяна Бъчварова. В медиите упорито се твърди, че Мирослав Боршош, заради когато Лиляна Павлова беше бламирана от премиера Бойко Борисов, е протеже на бившата вътрешна министърка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай