Лидерска среща на РБ отсява кандидатите за президент

Лидерска среща на РБ отсява кандидатите за президент | StandartNews.com

СДС стартира онлайн допитване до членовете си

Днес лидерите на партиите от Реформаторския блок се събират на среща, за да обсъждат президентските номинации. Очакванията са да се стигне до избор на двама от четиримата претенденти, а окончателното решение ще бъде взето във вторник, 30 август, на заседание на Изпълнителния съвет.

Вчера СДС стартира електронно допитване до членовете на партията за най-подходящия кандидат за президент на РБ. Гласовете за четиримата финалисти - Гроздан Караджов, Велислав Минеков, Трайчо Трайко и ген. Съби Събев ще се приемат до 19 ч. в понеделник. Идеята за онлайн вот беше лансирана още преди месец от синия лидер Божидар Лукарски, но другите партии не възприеха предложението.

Междувременно вчера в Бургас Радан Кънев (ДСБ) вече натовари още необявения кандидат с отговорността "да победи БСП и проруския кандидат на "Атака" и да се яви на президентските избори на балотаж с ГЕРБ". Такъв финал би предизвикал нова политическа обстановка в България - реформаторска десница, която да е коректив на изпълнителната власт, срещу Бойко Борисов, който, според тъмносиния политик, имал "антиевропейски и антибългарски позиции".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай