Кунева: Всяко добро направено, ще го умножа

Кунева: Всяко добро направено, ще го умножа | StandartNews.com

Всяко добро направено, ще го умножа и ще прибавя още. В момента всички реформи свързани с образованието са въпрос на кураж. Така го разчитам за себе си. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева веднага след избирането й за образователен министър.

„Това е моята стъпка да поема отговорност като вицепремиер. Ако става въпрос за власт аз по-вицепремиер от това, което съм в момента, няма как да стана и с министерство на образованието и науката", допълни Кунева. „Състезаваме се с време, с качество, с Европа, със света. Въпросът вече е дали един университет или училища в България е по-добро от другите в Европа", каза още Кунева.

Тя определи избирането си като крачка към, която не е към нея, а към желанието да има добра образователна система.

„Убедена съм, че това развитие, което предложи премиерът, беше разбрано от хората, които го подкрепиха. Ще работя с всички, за да може най-сетне да кажем – ние имаме една национална цел. Предлагам тя да бъде образованието, което да обедини и парламента, и нацията. Ще направим едно по-голяма представяне и на екипа, който предстои да изграждам по отношение на политическия кабинет", заяви още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай