Кунева: Рецептата за ЕРП-тата е добре подготвен независим регулатор

Кунева: Рецептата за ЕРП-тата е добре подготвен независим регулатор | StandartNews.com

Хасково. Много добре подготвен независим регулатор, е рецептата за решаването на проблема с ЕРП-тата според Меглена Кунева. Тя коментира въпроса с процедурите за отнемането на лицензите на електроразпределителните дружества заедно с останалите лидери на Реформаторския блок в Хасково.

„Гледам много лошо на факта, че в България регулаторите не са независими, освен това при нас няма защита на потребителя.", посочи още бившият еврокомисар. Според Кунева държавният регулатор не е направил достатъчно преди да пристъпи към процедурите за отнемане на лицензите и не е посочил на ЕРП-тата какво се изисква от тях и какво трябва да направят в определени срокове. „Ако сега отнемем лицензите идва въпросът след като няма друг избран за дейността им , кой ще доставя ток ? Аз нямам отговор на този въпрос", каза още Кунева. Затова според нея в момента реакцията на държавата спрямо ЕРП-тата е необоснована.

По повод скандала с личните данни в списъците за регистрация на партиите за европейските избори Кунева поиска да бъде посочен виновникът за хаоса. "Искам да знам кой ще носи отговорността за това!"

По думите на Кунева скандалът с личните данни е и поредната манипулация преди избори."Хвърлят поредната димка, която с пушака си изписва: Политиците са безчестни! Всинца са маскари, няма да гласуваме! Третото изречение е: Добре дошли в сттраната на платените гласове!"

От От реформаторския блок заявиха, че засега в техните списъци има засечени две манипулации и вече е започнало вътрешно разследване сред областните координатори, които са подали съответните ЕТН-та.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай