Кунева: Отхвърлянето на атникорупционния закон е безпрецедентно

Кунева: Отхвърлянето на атникорупционния закон е безпрецедентно  | StandartNews.com

Вицепремиерът Меглена Кунева изрази възмущението си, след като вчера не мина на първо четена в парламента антикорупционния закон.

"Трябва да бъдат специално отбелязани всички, които подкрепиха антикорупционния закон, заради куража им. Не е леко да се направи решителна стъпка в борбата с корупцията", заяви Кунева в ефира на бТВ.

"Това, че антикорупционният закон не мина още на първо четене, е безпрецедентно. Имах разговори с абсолютно всички парламентарни групи, но в 4-те комисии, през които мина законът, Патриотичният фронт не дадоха знак, че няма да го подкрепят. АБВ бяха по-резервирани, но направихме всичко възможно да им дадем пълна информация и да ги успокоим, че този закон е повече от професионален", посочи Кунева, цитирана от "Фокус".

На въпрос кое е променило позицията им, тя отговори: „Интересът. Те имат своя политически интерес, а колко дълбоко той се корени в страха да се направи решителна крачка в борбата с корупцията, нека обществото да пита."

"Нека да Ви кажа нещо за следващите 3 месеца, в които ще се работи по закона за антикорупцията. Щом аз се занимавам с това, той няма да бъде по-слаб", коментира още Меглена Кунева и добави, че отхвърлянето на закона на първо четене показва кой има ясно изразена воля за борба с корупцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай