Кунева: Няма да има икономика без Шенген и съдебни реформи

Кунева: Няма да има икономика без Шенген и съдебни реформи | StandartNews.com

София. Без съдебна реформа, без влизане на България в свободното пространство от граници, наречено Шенген, ние няма да имаме икономика. Това заяви вицепремиерът Меглена Кунева преди обсъждането на проекта за Стратегия за съдебна реформа.
Министърът на правосъдието трябва да бъде слушан като основна движеща фигура, изтъкна Кунева, цитирана от БГНЕС. Аз ще направя всичко възможно това да се превърне в хоризонтална европейска политика, казаоще тя.

"Имаме достатъчно нисък ръст на БВП и всички инвеститори, които питате, ще ви кажат, че основата е несигурност. Несигурност, която се поражда от правната рамка, често сменящи се противоречащи си закони, от яснотата и правилата, по които функционира съдебната система и Шенген", продължи вицепремиерът.

"Аз ще направя така, че да може всяка система да си говори с другата и да бъде подчинена на едно – България да има добра икономика и тази икономика да бъде базирана на много стабилно върховенство на закона. Затова съм тук, за да дам рамо на колегите и да кажа, че искам да помогна с всичко, каквото мога – политически, като вицепремиер – това да се случи", заяви Кунева и обеща да работи за прокарване на стратегията в парламента до края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай