Кунева не иска партиец за "Дондуков" №2

Кунева не иска партиец за "Дондуков" №2  | StandartNews.com

Реформаторският блок все повече отива към издигане на гражданска кандидатура за президент. От партията на Меглена Кунева ДБГ също заявиха, че не искат партийни хора в надпреварата. СДС и ДСБ вече прехвърлиха задачата за номинация на Гражданския съвет на блока.

"РБ трябва да излъчи единна кандидатура за президент", убедена е Кунева. Според нея това може да стане през инициативен комитет или да е номинация на партия и партии. "Дали това е партийна кандидатура, или е извън партиите, няма значение. Просто трябва да се обединим", обясни тя в Шумен. И затвърди, че от ДБГ нямат против, ако играчът им за "Дондуков" 2 е извън партийния спектър. Описанието му трябва да отговаря на критериите "добро име, евроатлантик, демократ, последователен, да уважава правата на другите и да може да ги защитава".

"Търсим смел десен кандидат", обобщи Кунева. Заместникът й Димитър Делчев пък разясни, че всяка една от партиите, включително и Гражданският съвет може да издигне две кандидатури, а след това ще се търси избор на кандидатпрезидентска двойка с единодушие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай