Кунева: На следващите преговори ще сме с единна позиция

Кунева: На следващите преговори ще сме с единна позиция | StandartNews.com

София. На следващите преговори с ГЕРБ реформаторите ще бъдат с единна позиция, обяви лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева пред БНТ.

„Ние ще седнем на нови преговори с ГЕРБ с ясна позиция, която е базирана на нашата програма. Програмата е дискутирана и е известна – знае се кои са приоритетите, които са на първо място. Факт е, че след първите консултации и двата екипа на РБ и ГЕРБ излязоха със становището, че има голяма степен на покритие. Това е обнадеждаващо – това е стъпка в правилната посока", посочи Кунева.

Реформаторският блок не иззема инициативата на ГЕРБ – те са тези, които имат мандат и ще решат как точно ще конструират следващото мнозинство, допълни тя. Според нея ГЕРБ трябва да реши как ще предложат да се конструира следващото мнозинство.

„Няма никакви съмнения в това как стои РБ. Ние изпратихме до Бойко Борисов извадки от нашите документи, които дават точна и ясна представа как РБ се представлява. Направихме първото заседание на нашата парламентарна група – 23-ма народни представители подписаха това споразумение и от днес започва работата по правилника на ПГ на РБ. Ще бъде избран ръководител на групата. Във вторник ще се проведат първите разговори във Министерството на финансите за започване на разговори за актуализация на бюджета. На тях ще присъстват представители на РБ в лицето на Найден Зеленогорски, Димитър Танев, Бисер Манолов и Мартин Димитров", съобщи Меглена Кунева.

„Направихме един ясен разграничителен критерии, с който тръгнахме на преговори, за да не губим времето на никого. Когато имаме политически сили с предварително прекъснат мандат на предишното правителство, е ясно, че БСП и ДПС не могат да участват в едно градивно правителство в настоящия момент. В това число се включват и тези политически сили, които са ги подкрепяли", заяви Кунева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай