Кунева: Измамите с лични данни няма да бъдат разследвани

Кунева: Измамите с лични данни няма да бъдат разследвани | StandartNews.com

Свиленград. "Статуквото е готово на всичко, за да се задържи във властта. Измамите с лични данни няма да доведат до персонални разследвания кой и как ги е извършил. Няма да се установят фактите и няма да се понесе отговорност. Това е разочароващо за хората. Част от играта на статуквото е да се говори срещу партиите, че лъжат, крадат и мамят и че всички са „маскари". Когато хората се отдръпват от политиката, държавата става лесна плячка на разбойници. Призовавам към по-голяма бдителност. РБ не е част от това статукво и никога няма да бъде", заяви водачът на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева в Свиленград по повод скандала с личните данни в списъците за регистрация на партиите за европейските избори.

Тя определи събирането на партиите от Блока в общ политически съюз като най-голямото постижение за последната година в дясното политическо пространство. Нашият дневен ред за ЕП е ясен, подчерта Кунева, като добави, че РБ ще работи за присъединяването на България към Шенген, банковия съюз, еврозоната и да бъде съосновател на Европейския енергиен съюз.

"Вървим назад, не напред, за съжаление. Съюзите в рамките на ЕС са защита за българите и потребителите. Влизането ни в Енергийния съюз например ще донесе до 30% по-евтин газ", посочи още тя и добави, че не може заради лични интереси и апетити в енергетиката на шепа хора да се загробва индустрията на България.

България е най-бедната в ЕС, но и дясното в наше лице в следващите години ще прави силна социална политика, каза още Кунева и определи като грешка, че в последните години десните сили говорят малко за социалните проблеми. Тя даде пример, че десни правителства вадят страните си от кризата и допълни, че само те генерират нужната енергия за реформи. В България няма пенсионна реформа, здравна и социална реформа, младите напускат страната, образованието изостава. Реформите могат да допринесат за решаването на демографския проблем на България, категорична бе Кунева.
Божидар Лукарски подчерта, че РБ е единствената проевропейска политическа алтернатива в България. ГЕРБ се държи като адвокат на Путин относно енергийните проекти у нас. Ние предупреждаваме, че има опасност от спиране на еврофондовете, но управляващите си държат главите в пясъка и не чуват предупрежденията ни. Еврофондове са важни за регионите за подпомагане и развитие на малкия и среден бизнес, каза Лукарски. Сега печели мафията с непрозрачни процедури и разпределение на европарите под масата, допълни той и подчерта, че подобна среда може да изведе страната ни от ЕС.

Корман Исмаилов посочи, че дългосрочната цел на РБ е да е трета политическа сила в България. РБ се стреми към ефективни институции вътре в страната и европейското ни членство трябва да доведе до просперираща и защитена България, каза той.

На въпрос за отношението към ГЕРБ, Меглена Кунева заяви, че РБ има тежък спомен как ГЕРБ притискаха бизнеса, как подслушваха незаконно гражданите, как уволниха 200 човека от общинската администрация в Плевен, където имаше дясно управление при кмет Найден Зеленогорски. Необходимо е да си казваме истината, когато тръгваме на дълъг път. ГЕРБ да се усъвършенства и да видим, че са си взели поука и отчитат грешките си, посочи още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай