Кунева: Другата седмица в РБ трябва да се разберем за изборите

Кунева: Другата седмица в РБ трябва да се разберем за изборите  | StandartNews.com

Другата седмица има заседание на Председателския съвет на Реформаторския блок, на което трябва да се разберем за единно явяване на изборите. Това обяви пред БТВ вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева.

Тя беше категорична, че Движението е дало сигнал, че иска общи действия на блока и е предложило единна регистрация на партньорите си достатъчно рано, през април. Затова вече е необходимо останалите партии да обявят своята позиция.

Кунева посочи, че обсъждането на кандидатурата за кандидат-кмета на София все още предстои и че все още има време и възможност някои от партньорите да издигнат свои кандидатури.

По отношение на кризата в Гърция Кунева коментира, че гръцкото правителство е намалило доверието към себе си, отказвайки добри предложения от кредиторите. Кунева беше категорична, че страната трябва да остане в еврозоната и ЕС и че това е очакването и на бизнеса от двете страни а границата.

Вчера вечерта в ефира на предаването "Панорама" вицепремиерът коментира още, че правилата в ЕС са еднакви за всички и не може да не се плащат дълговете. Тя даде пример с Португалия, Естония и Литва, които са успели да излязат от сходна криза. Когато имаш криза, трябва да правиш икономии. Дори в България гласуваме мерки, свързани с пенсионната реформа, а гърците не го правят. Когато една държава решава да влезе в еврозоната, тя приема всички правила. Не може да смятаме, че без да прави усилия, Гърция ще се справи, ако трябва да се намали администрацията, посочи вицепремиерът. По думите на Кунева политиците не бива да обещават неизпълними неща, както в случая с Ципрас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай