Култов дебат в парламента

Дошли сте тук, за да ви дават по телевизията, скочи Симеонов на социалистите

Култов дебат  в парламента | StandartNews.com

Култов дебат заформи мнозинството и опозицията в параламента. Повод за това е предложението на Валери Симеонов излъчването на парламентарния контрол да се прехвърли от Канал 1 в БНТ 2. Дискусията продължи около час и половина, обяви "Канал 3". 

"БСП за България" и ДПС обявиха, че това е цензура и опит на министрите да избягат от публичност. Освен това според тях БНТ2 се гледа от нищожно малко зрители, а и в доста региони няма покритие. "БНТ получава бюджет като обществена телевизия. Няма състезание, което е приоритетно, така че в парламентарния контрол ние не се демонстрираме по телевизора, ние говорим от името на нашите избиратели", обяви Велислава Кръстева от Движението. 

"Това е начин да се спре прозрачността, това е начин за спиране на свободата на словото. Парламентът дава своята дан", заяви и соцдепутатът Александър Симов. Той даде за пример факта, че в село Минзухар, Чернооченско, не се излъчва БНТ 2.

"Защо националната телевизия не предаваше по втория си канал, когато онази групичка пред парламента протестираше срещу Орешарски, а излъчваха пряко, като че ли става революция, скочи и Йордан Цонев.  

"Защо е този вой, защо са тези силни думи, след като в края на краищата, знаете ли в какво се свежда този разговор и докъде водят изводите от вашите изказвания, а те са: Много сме велики, неповторими сме, уникални сме, нас трябва да ни излъчват навсякъде, на всяка цена, тропаме с крачета и трябва да сме излъчени", нали така. Не си ли позволявате прекалено много, за какви права изобщо претендирате. Обсъждането за излъчването ни е само губене на време", категоричен е той. "Защо си въобразявате, че се хвърля завеса върху работата на парламента. Вие защо сте тук, за да ви дават по телевизора ли?", отвърна  Валери Симеонов.

Върхът в споровете постави Крум Зарков от "БСП за България". " Цветан Цветанов да ми говори за човешките права е все едно Торквемада да съди Пепеляшка", бояви той. "От уважение към майка ви няма да кажа какво мисля за вас, личните нападки ги оставете някъде другаде", отвърна му Цветанов.

Текстът за парламентарния контрол остана да бъде гласуван утре, когато продължава обсъждането на Правилника за работа на 44 НС. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай