Костов: Цветанов и Борисов са поръчали подслушването

Костов: Цветанов и Борисов са поръчали подслушването | StandartNews.com

София. Трябва да бъде ясен човека, който е поръчал незаконните подслушвания. Това каза Иван Костов тази сутрин в предаването "Здравей, България" по Нова. Той е категоричен, че е нужно прокуратурата да разследва докрай скандала със СРС-та.

По думите на Костов прокуратурата има подозрения за хората, които са поръчали незаконните СРС-та, но никой не може да гарантира, че тези лица са истинските поръчители. Той допълни още, че проверката по случая трябва да се разшири и да се направи една цялостна ревизия. Кандидат- депутатът изказа съмненията си, че именно Цветанов и Борисов може да стоят зад поръчката на подслушването.

Прокуратурата отговаря за спазването на закона. От тази гледна точка тя трябва да гарантира на българските граждани, че никой не е посягал на техните права и свободи., допълни още Иван Костов.

Костов уточни, че неприкосновеност на собствеността, на правата и свободите на българите е тяхно основно право, което прокуратурата трябва да пази. Той обяви, че трябва нова  съдебна реформа, за да се премахнат дефектите от българската конституция.

При нас няма върховенство на закона, има върховенство на монополистоте, има върховенство на престъпници. Разбира се, че чрез промяна в закона трябва да се отстранят тези дефекти., каза още Костов.

Костов разкритикува  темата за подслушването, която според него е лековат разговор на фона на случващото се в страната. Той обясни, че тези дни кандидат-политиците е по-добре да се срещат с гражданите и да научат за проблемите им, вместо да говорят само за СРС-та.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай