Костов сравни Бойко със Св.Петър

Зове Станишев на тв дуел

Костов сравни Бойко със Св.Петър | StandartNews.com

София. Свети Петър се е отрекъл три пъти от Иисус Христос. Да не вземете и вие да се отречете три пъти, а след това да кажете "За". С тези думи лидерът на ДСБ Иван Костов се обърна към депутатите от ГЕРБ по повод позицията им за предстоящия референдум. Преди дни премиерът Бойко Борисов каза три пъти "Не" на въпрос как да гласуват членовете на партията му, а Командира намери библейски мотив в това.

В първия работен ден на парламета за тази година Костов призова Сергей Станишев на дуел по БНТ за референдума. Обърна се и към всички останали парламентарни групи да определят своите позиции и да се включат в дебатите, като разчитат на своите аргументи, не на крясъци и заплахи.

От името на Синята коалиция Костов поиска парламентът да приеме законови промени, които да забранят строителството на ядрени обекти в зоните на висока сеизмична активност. "Настояваме анкетната комисия за "Белене" да обяви междинен доклад за злоупотребите и разхищенията, осъществени от българската и руската мафия на стойност 1,8 млрд. лева, пари на българския данъкоплатец", подчерта лидерът на ДСБ.

Костов припомни, че и настъпилата 2013 г. ще бъде година на криза. "Икономиката ни е болна, хората наистина не са добре. 350 000 фирми се пререгистрираха от 700 000 през 2001 г. От тях в 175 000 няма заети, освен един човек, който се осигурява. Това са фирми във фризера, ние не се гордеем, че се оправдаха нашите прогнози, не се гордеем, че ви предупреждавахме, че трябва да изпълните програма за противодействие на кризата с радикални реформи", отчете бившият премиер.

Десните ще предложат законови промени, свързани със защитата на заетите при фирмена несъстоятелност. Ще настояват и за промени в Закона за обществените поръчки, така че да се гарантира на малките и средни фирми да получат задължително от спечелилия обществената поръчка дължимите им суми за извършените от тях строително-монтажни работи.

"В момента фирмите изпълнител просто газят своите контрагенти. Това ще е глътка въздух за строителния отрасъл", посочи Костов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай