Костадинов: ДПС може да е и качествена опозиция

Костадинов: ДПС може да е и качествена опозиция | StandartNews.com

В зависимост от резултатите от вота ДПС може да участва и в управлението и да бъде "много качествена опозиция". Това заяви пред БНТ Камен Костадинов, член на Централното оперативно бюро на ДПС. Костадинов посочи, че има партии, с които ДПС има ценностни различия, но ГЕРБ и БСП не са сред тях.

"С БСП сме партнирали. ГЕРБ имат приоритети и разумни политически предложения, които бихме подкрепили. Считаме, че ние сме нормални партии от нормални европейски политически семейства, имаме своите разногласия, но има въпроси и тези, по които бихме могли да се обединим", отбеляза Костадинов.

"ДПС може да участва и в управлението на страната, ако се зададе формула, която да гарантира съответната стабилност и необходимите приоритети пред развитието на България. Бихме могли да бъдем и много качествена опозиция", заключи Костадинов. По думите му е прекалено рано да се говори за следизборни коалиции, тъй като първо трябва да се видят резултатите от вота."Ще видим как ще ни подреди суверенът, кои ще бъдат в парламента, кой с каква тежест ще бъде. Всичко друго е празни приказки в момента", отсече Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай