Корнелия: Всичко опря до там какво ще каже Гинка в Чехия

Корнелия: Всичко опря до там какво ще каже Гинка в Чехия | StandartNews.com

Правителството постави държавата и народа на колене пред волята на един човек – какво ще каже Гинка Върбакова в Чехия. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

„Мисля, че скандалът с ЧЕЗ ще се разраства в международна линия, защото чешкият премиер обвини българския премиер в лъжа. А когато си председател на Съвета на Европа, да влезеш в тази ситуация е голям проблем на Борисов и на България и последиците не закъсняха. По този начин правителството постави държавата и народа ни на колене пред волята на един човек – какво ще каже Гинка Върбакова в Чехия", коментира Нинова.

Тя посочи, че когато някой купува 1/3 от електропреносната мрежа на България, това е въпрос на национална сигурност. „Някой ще контролира през сметките за ток живота на 3 млн. българи. А няма много информация кой е този човек, кой финансира сделката и как ще се връщат тези пари. Когато има риск дори и минимален, такъв субект да стане собственик на 1/3 от електропреносната мрежа на България, това ражда много въпроси", коментира още лидерът на БСП и посочи, че в тази ситуация въпросите са много, а отговорите – малко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай