Корнелия: Срамота, работещите не са търтеи!

Корнелия: Срамота, работещите не са търтеи! | StandartNews.com

Правителството взриви тристранния диалог, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

"Казвам правителството, защото вицепремиер от правителството Валери Симеонов и депутата от ГЕРБ Менда Стоянова заеха позицията на страната на работодателите за отмяна на клас "прослужено време", коментира Нинова.

По думите й това блокира социалния диалог, където трябва да се вземат най-важните решения за доходите на хората. Според нея това блокира и социалната държава. „За нас е непонятно как вече те ще седнат на една маса и ще вземат отговорни решения", обясни лидерът на БСП.

„Абсолютно неприемливо е за нас да се определя правото на свободно сдружаване на работещите хора като вредно за държавата и за икономиката. Това е посегателство върху основно право на работещите хора", заяви Корнелия Нинова.

Според нея, това е право не само в България, а в цял свят. Нинова заяви, че БСП не приема определението за работещите хора като търтеи. „Миньорите от Бобов дол, които си чакат заплатите неопределено време и работят при нечовешки условия на труд – търтеи ли са?", попита Нинова.

Тя заяви, че БСП е категорично за защита на правата на хората и против изразеното мнение да не се сдружават. Нинова обясни, че вече не е достатъчно да се смири тона. „Тристранният диалог е взривен и трябва всеки да се заяви с много ясна политическа позиция", посочи Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай