Корнелия: Служебният кабинет замете следите на "Борисов 2"

Корнелия: Служебният кабинет замете следите на "Борисов 2" | StandartNews.com

"Служебното правителство на проф. Герджиков днес замете следите от пропуските, които правителството "Борисов 2" е допуснало по отношение на питейната вода". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента.

Тя е категорична, че за проблемите със съдържанието на уран в питейната вода трябва да се носи политическа отговорност. И посочи, че главни виновници за това са министрите от кабинета "Борисов 2": Петър Москов, Лиляна Павлова и Ивелина Василева.

"Това днес не бе дебат по проблема, а имитация", каза Нинова. Според нея спешно трябва да се извърши проверка къде на други места в България се използва вода с превишено съдържание на уран. По думите й току-що е получен сигнал за замърсена вода във варненските села Аврен и Садово.

Другият въпрос, който спешно трябва да се реши, е да се открие кой контролира бившите уранови мини на територията на страната.

Тя каза, че веднага след края на днешното заседание ще се внесат подписи за създаване на анкетна комисия, която да проучи не само района на Хасково, но и в цялата страна за замърсена питейна вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай