Корнелия: Ще създадем фонд "Индустрия"

Корнелия: Ще създадем фонд "Индустрия" | StandartNews.com

Ръководството на БСП няма да ви предаде този път и няма да направи безпринципни коалиции зад гърба ви, заяви в Благоевград председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Промяната на България ще бъде българска икономика, производство, стоки, български храни на българската софра", каза Нинова. Тя подчерта, че държавата ще създаде фонд „Индустрия" по модерен и съвременен начин, като това ще се случи заедно с предприемачите.

„Ще се правят публично-частни партньорства за предприятия, които произвеждат. 2020 г. свършват европейските пари, а нямаме икономика и производство. Затова започваме с всички стимули и помощ за създаване на съвременна икономика. Ще сложим таван на големите земеделски производители и ще помогнем на малките и средните производители на плодове, зеленчуци, месо и мляко. Няма да плащаме повече на декар площ, върху която виреят тръни, а на килограм произведен продукт", каза Нинова.

Тя подчерта, че ще работят за това българските вериги да продават 50% български стоки.

"Не искам производителите да продават на България храни второ качество, а на западните - първо. Ще продължим и с помощта за млади предприемачи, които искат да открият производство, като ги освободим за две години от данък печалба. За да се направи всичко това, трябва да има кадри и тук стои въпросът с образованието, науката, културата", обясни тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай