Корнелия Нинова: Днес въпросът на въпросите е за целостта на България

Лидерът на БСП призова Бойко Борисов да признае, че е свързан с Турция

Корнелия Нинова: Днес въпросът на въпросите е за целостта на България | StandartNews.com

Истински фурор предизвика в Бургас лидерът на БСП Корнелия Нинова. Над хиляда души пристигнаха за предизборната среща с нея и бурно я аплодираха. Огромната зала на бургаската опера се оказа тясна, за да побере всички симпатизанти. Нинова отправи сериозна критика към служебния кабинет и обяви, че правителството е неадекватно на обстановката.

"Днес, на 17 март, 2017 година, въпросът на въпросите е за целостта на България, за суверинитета на България и сигурността на българският народ. Турция започва и размахва пръст на цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за партия ДОСТ. Турски посланик участва в агитация в България, а от вчера турски кмет иска повече гласове, за да въведат турски език като официален в нашата страна. За нас това е недопустимо и в тази ситуация български лидери, български политици, българското служебно правителство са неадекватни на обстановката", заяви Корнелия Нинова. Тя призна, че е изненадана от реакцията на Огнян Герджиков, който казал, че знае какво се случва и то не му харесва. Призова го да заяви, че не може чужда държава да определя вътрешния ред на България. Нинова поиска правителството да спре концесията на летище София, за да не бъде дадено на турска фирма. Поиска и да се отмени постановление 208, което позволява заселването на бежанци в български общини.

"Г-н Борисов днес заявява: Смекчете тона към Турция. Неговата турска връзка не е изненада. Още от времето на посещението му при Ердоган, още от президентските избори когато партия ДОСТ призоваваше и там, и тук да се гласува за Цецка Цачева. Г- н Борисов, признайте си за тази връзка. И кажете имате ли зависимости там. Служебното правителство за нас е изненада. Днес господин Герджиков заявява: Знаем какво се случва и това не ни харесва. А когато го питат какви мерки ще вземе, препраща към министър Янков. Той пък казва, че ще осигури свободен коридор за автобуси с желаещи да гласуват в България. Сигурно мнозина ще ми кажат: Нали вашият президент го назначи? Когато стане въпрос за България, няма наши и ваши.Трябва да се предприемат действия", заяви още Нинова.

"Благодаря за силата която излъчвате и за енергията която ни давате. Ние започнахме промяната миналата година с избирането на Румен Радев и Илияна Йотова. Ние продължихме промяната с промяната вътре в БСП, но трябва да я продължим и на 26- ти март с промяна на България", каза пред бургазлии лидерът на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай