Корабите на "Гранична полиция” в топ 3 на Европа

Корабите на "Гранична полиция” в топ 3 на Европа | StandartNews.com

"Мога да уверя българите, че в момента „Гранична полиция" разполага с кораби в топ 3 на Европа". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Резово. И изтъкна, че гранчарите и полицаите ни полагат големи усилия, за да опазят границите на страната.

Виждате ние точно се движим с министър Ненчев по границата, хем да не създаваме смут, хем да има и спокойствие, но и бдителност на хората, защото всичко е относително, продължи Борисов.

"В рамките на дни се променят отношения между хора и държави, много лично стана в света политиката", допълни той, цитиран от "Фокус".

„Ето я границата – едната е българската от другата е турското знаме. Ние за този момент продължаваме да водим балансирана политика, да поддържаме непрекъснати контакти на различните нива с турската държава и въпреки техните проблеми, които имат в момента успяваме да запазим това относително спокойство", каза още премиерът.

„Неслучайно и моряците са тук сред нас, защото имаме информация – правени са опити да се движат и то не такива гемии като гръцките, става въпрос яхти с бежанци, но не това което хората разбират под яхта. Неслучайно тук включваме и военноморския флот плюс всички добри кораби на „Гранична полиция", коментира министър-председателят.

Тази политика, която се води в последните години в света, няма да доведе до нищо добро. Само с ракети и с кораби не се постига спокойствие. Войната не може да гарантира мир. Към момента в България продължаваме да водим една балансирана политика, да поддържаме контакти на различните нива с нашите съседи и въпреки техните проблеми, успяваме да запазим това относително спокойствие по границите си. Това е плод на огромния труд на полицаи, жандармеристи, военни и военноморски сили. Тяхното и наше призвание е да правим така, че българите да спят спокойно. Продължавам да настоявам, че външните граници на ЕС трябва да се укрепят, защото вътре да се правят граници, за мен, е безсмислено, каза още Бойко Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай