Командира с национален фронт срещу Белене

Командира с национален фронт срещу Белене | StandartNews.com

Пловдив. Съпротивата на ДСБ срещу АЕЦ Белене да прерастне в национален фронт, това поиска в Пловдив лидерът на тъмно сините Иван Костов.

Другото, за което Командира ще настоява категорично, е публичен дебат между неговия Инициативен комитет от една страна, а от друга - Сергей Станишев и депутатите от ГЕРБ, редактирали въпроса за референдума.

Костов поиска дебатът да е в Пловдив, без да уточнява защо, но според запознати причината е, че той е водач на градската листа за изборите. Референдумът трябва да завърши с категоричното "не" като в Литва, смята Иван Костов. Обяви, че ако привържениците на АЕЦ Белене спечелят допитването, ще продължат да точат парите на българския данъкоплатец.

Междувременно от ДСБ обявиха десет лъжи, които според тях се разпространявали по въпроса за Белене в публичното пространство. Най-голямата била за цената на тока. При 10 милиарда инвестиции в централата, за да се избият тези пари, цената на  тока трябва да е три пъти по-висока, пресметна Командира. Направи и сравнение с цените на електроенергията в страните от региона, където били с 20 % по-ниски от нашата страна. При тези цени АЕЦ Белене ще се изплаща 107 години - затова няма инвеститори, няма нищо, коментира още лидерът на ДСБ.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай