Коалиция ГЕРБ-БСП е невъзможна

Коалиция ГЕРБ-БСП е невъзможна | StandartNews.com

Двете най-големи партии са много отдалечени една от друга, така че коялиция от рода на тази в Германия, за нас е изключена. Много трудно се взимат решения, от друга страна малките участници в тези коалиции се опитват да прокарват грешни решения. Това заяви бившият финансов министър Владислав Горанов пред bTV.

„Ние нямаме горчив опит, защото съзнателно влезнахме в доста сложна коалиция, но си спомнете от къде тръгнахме, фалирала банка, трябваше да се поеме отговорност", каза още Горанов по повод на управлението на кабинета Борисов 2.

„В следващите години не виждам лесна формула за спасение, особено след НДСВ хората видяха, че няма едноличен спасител", коментира още той.

Горанов остро реагира на думите на Цветанка Ризова заради коментара ѝ, че той е от хората, които гладят чаршафите, т.е. които работят за коалиция.

„Тази сексуална тематика не ми харесва, може да визирате Татяна Дончева и Румен Петков. Далече сме от възможна коалиция с БСП и ГЕРБ. Ние сме си отвоювали с доста работа тази позиция, не става да си размахваш байрака по центъра на София и да смяташ, че хората ще ти повярват. Вероятно следващото управление ще е коалиционно, но то започва от център в дясно", смята Горанов и допълни, че от ГЕРБ отиват на избори с ясна платформа и ясни лица.

„Много възможно е в началото на един парламент да се сложат предложенията на най-голямата партия и около тях да се състави правителство, но ако няма достатъчно силна подкрепа, това е агония за държавността", коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай