15:35 ч.

10.09.18

2 мин.

0

0

0

Коалиционният съвет бил единен относно смяната на тримата министри

от редактори |

Коалиционният съвет бил единен относно смяната на тримата министри

Кадър: бТВ/Ладислав Цветков


Днес премиерът Борисов лично обяви номинациите за нови министри на коалиционните партньори, каза пред журналисти в министерския съвет председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и добави, че Борисов е получил неговата пълна подкрепа.


Всички в Коалиционния съвет сме единни в позицията си относно смяната на тримата министри. Ще се съобразим обаче и с позицията на НФСБ, че те ще гласуват против оставките, каза Цветанов. По думите на Цветан Цветанов депутатите на НФСБ ще гласуват "против" оставките на тримата министри, но "за" новите предложения за тези постове.


"Интерпретацията и търсенето на провокация, че има различни мнения или разделение между Борисов и Цветанов или ПГ на ГЕРБ и премиера, са несъстоятелни тези" каза Цветанов. "Хубаво е, че за разлика от коалиционните съвети, които за съжаление не ги провеждаме толкова редовно, с премиера Борисов си говорим ежедневно по няколко пъти и някой път дори се забавляваме на интерпретациите на изказвания в обратната посока", добави Цветанов. Нека Корнелия Нинова да бъде спокойна - няма никакво напрежение между Борисов и Цветанов и между парламентарната група и премиера, каза Цветанов.


Но не знам дали това важи за парламентарната група на БСП, където Корнелия Нинова свежда решенията едностранно и еднолично и създава дискомфорт там. Молбата ми е да наблюдавате колко са депутатите от БСП, които участват в парламента - ако са над 20, явно има сериозен политически проблем за изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на БСП, допълни Цветанов.


Цялостната професионална биография на Младен Маринов е минала в МВР. В момента е главен секретар там и по никакъв начин няма да има сътресения при освобождаването на поста министър от Валентин Радев, каза Цветанов. Маринов ще получи пълната подкрепа на Вътрешната комисия на парламента, но и ще искаме изпълнение на политики, свързани с пътна безопасност и някои неща, свързани с регистрацията на автомобили, каза Цветанов. Знаете, че се коментира как да се промени мястото за регистрация на автомобили в София, защото към терените има много реституционни претенции. Бюрата за регистрация на автомобили в София - град и София - област може да бъдат изведени и това да стане на мястото на жандармерията, каза Цветанов. Той допълни, че съвсем скоро ще е ясен и човекът, който ще заеме поста главен секретар в МВР, като уточни, че това ще е вътрешен за системата човек.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент