Княз Кирил се срещна с родни студенти в Кеймбридж

Младите искат да покажат хубавото лице на България

Княз Кирил се срещна с родни студенти в Кеймбридж | StandartNews.com

Княз Кирил Преславски взе участие в ежегодната конференция на Обществото на българските студенти в университета в Кеймбридж. Това съобщиха от пресофиса на Симеон Сакскобургготски. Домакин беше българското посолство в Лондон. В събитието взеха участие над 200 души, а техен специален гост бе Кирил. 

Членовете на клуба имаха възможност да обменят идеи и опит с Княз Кирил. Той разказа на младите си приятели вълнуващия си опит от света на физиката до реализацията си във финансовата индустрия, за любовта му към България и визията си за бъдещото й развитие. Със запомнящата се метафора за преминатите изпитания в живота като печати в паспорт за всекиго, Князът пожела на всички да успеят да съберат най-добрата поредица от печати, защото те ще определят успеха и продължителността на техния полет.

Сред гостите на конференцията бяха още проф. Славик Табаков-Президент на Международната организация по медицинска физика, д-р Петър Кормушев, ръководител на департамента по роботика в университета Imperial College London, д-р Румяна Йотова, лектор по право и директор по учебната дейност в университета в Кеймбридж, д-р Александър Митов-лектор по физика и изследовател в университета в Кеймбридж и в международния институт по ядрени изследвания ЦЕРН, проф. Соня Рув-Увалиева, която въпреки английското си потекло е един от най-ревностните поддръжници на България в Обединеното кралство.

Основната тема, която тя коментира пред студентите беше представяне на образа на България в чужбина. "Жалко е едно толкова прекрасно място и толкова уникален народ да бъдат представени по толкова негативен начин", заяви проф. Соня Рув-Увалиева пред студентите. Членовете на "CantaBulgarian" благодариха на Княз Кирил за неговото участие в конференцията и си пожелаха нови срещи с него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай