Караянчева: Общата анти-ДПС- кандидатура за кмет на Кърджали е политически анахронизъм

Караянчева: Общата анти-ДПС- кандидатура за кмет на Кърджали е политически анахронизъм | StandartNews.com

Като политически анахронизъм определи общата анти-ДПС- кандидатура за кмет на Кърджали, народният представител и регионален лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева.

„Предизборните совалки на БСП и публичното им говорене в тази посока водят единствено до консолидация на етническия вот и втвърдяване на ДПС-електората", категорична е Караянчева.

Според нея подкрепата за Движението расте лавинообразно в условията на агресивна реторика срещу него и това е в ущърб на всички останали формации.

„За жалост БСП за пореден път дава да се разбере, че политическото дълголетие и политическата зрялост са две различни понятия. Левицата в Кърджали неистово търси ракетоносител, който да я върне в орбита и заблуждава избирателите, че преговаря с десни партии. Не ГЕРБ, а БСП е формацията, която се държи като присъдружна партия и налива вода в мелницата на ДПС", подчертава още Караянчева.

В тази връзка се припомня, че резултатите от явяването на избори с единна кандидатура срещу ДПС в Кърджали са лесно проверими в протоколите на ЦИК от изборите през 2007 г, когато ДПС печели близо 26 000 гласа /при 18 000 през 2003 г/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай