Карастоянова благодари на колеги и партньори

Карастоянова благодари на колеги и партньори  | StandartNews.com

"Позволете ми преди всичко да се обърна с думи на благодарност към моите колеги от Комисията по културата и медиите, Комисията по икономическа политика и туризъм, Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество, към Министъра на културата и неговия екип". Това заяви Полина Карастоянова, която днес напусна парламентарната група на Патриотичния форнт.

Ето какво каза още тя:

"Благодаря за отличното сътрудничество на БНТ, БНР и БТА, СЕМ, АБРО, Асоциация на телевизионните продуценти и другите професионални организации, както и на колегите от всички медии за коректното отразяване на нашата работа.

По повод на взетото от ПГ „Патриотичен фронт" решение мога категорично да заявя, че то има за цел да удовлетвори личната амбиция на председателя на групата, с когото имаме принципни различия. Те възникнаха още миналата година след неговото решение за самостоятелно явяване на местните избори, което доведе и до известните слаби резултати.

Основанията за решението на групата, които ви бяха представени вчера, са напълно безпочвени, а обвиненията в лобизъм са елементарно клише. В съответствие с европейското законодателство, Законът за колективното управление на авторските права има за цел да създаде ясни правила, които гарантират авторските права на творците.

Кой може да бъде обвинен в лобизъм в този случай – Европейската комисия, Министерството на културата или Министерски съвет?
Този проект на закон транспонира европейска директива, подготвен е от Министерството на културата след пет месеца работа на експертна група с участието на над 35 организации, които са постигнали, макар и труден консенсус. Внесен е в Народното събрание от Министерски съвет с подписа на Министър-председателя. На заседание на Комисията по културата и медиите на първо гласуване законопроектът е подкрепен по принцип с 12 гласа „за", 0 „против" и 0 „въздържал" се.

В заключение бих искала да ви уверя, че съм изпълнявала ангажиментите си професионално и почтено, в търсене на баланс и отчитайки високата чувствителност на проблемите както в сферата на културата, така и на медиите.
В съответствие с моите разбирания за политическа култура взех решение да напусна парламентарната група и да работя занапред като независим народен представител".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай