Каракачанов: Патриотичният фронт няма да се разцепи

Каракачанов: Патриотичният фронт няма да се разцепи | StandartNews.com

София. Коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО" не е заплашена от разцепване. Това стана ясно от думите на съпредседателя на коалицията Красимир Каракачанов пред журналисти в Народното събрание. Повод за тези слухове е разликата в позицията на двете основни партии във Фронта относно казуса със заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. НФСБ на Валери Симеонов твърдо се противопоставя на това българин от турски произход да заема такъв пост и поставя ултиматуми на правителството за сваляне на подкрепата. Докато ВМРО на Красимир Каракачанов изразява по-мека позиция и желание за диалог с ГЕРБ с цел запазване на стабилността на управлението.

„Реакцията на НФСБ е по-емоционална, нашата е по-политична. Един човек, който е кандидатура на партия, която има тесни отношения с Ердоган да стане зам.-министър на отбраната, е неприемливо и за двете формации. Едните изразяват мнението си по-емоционално, другите по-политично. Това по никакъв начин не може да развали отношенията в коалицията", каза още Красимир Каракачанов.

Националистите разпалиха скандала във вторник, след назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната. Според членове на кабинета номинацията е дошла от министъра Николай Ненчев и всички я подкрепят поради професионалните качества на Исмаилов. Той е назначен от квотата на Реформаторския блок, част от който е Народна партия "Свобода и достойнство", основана от отцепили се преди години от ДПС Касим Дал, Корман Исмаилов и др. Именно тази партия според Патриотичния фронт е "етническа" и "протурска", а членовете й са "турски агенти". Орхан Исмаилов обаче в момента не членува в никоя политическа партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай