Каракачанов обещава и изтребители F-18

Каракачанов обещава и изтребители F-18 | StandartNews.com

България може да купи и изтребители F-18 Hornet от концерна Boeing. Това съобщи министърът на отбраната Красимир Каракачанов по време на посещението си за 75-та годишнина от създаването на 68 Бригада специални сили, съобщи Марица.бг.

"Имаме писмо от Boeing за F-18. Така, че с новата процедура ще получим и други предложения", каза Каракачанов.

Той обясни, че процедурата за избор на нов боен самолет ще бъде направена отново и така към офертите за F-16, Грипен и Еурофайтър може да се добавят и други, като, например, по-нови F-16 от Израел.

"Хърватите закупиха почти цяла ескадрила самолети от Израел. При моето посещение там видях какви добри възможности имат. Те са взели F-16 блок 30 (португалците опитват да ни продадат много по-старите блок 15), тоест те са по-нови от тези които ни предлагаха досега. Ще се огледаме за всякакви възможности - и за предложения за нови, и за за стари самолети", добави министър Каракачанов.

По думите му проектът за модернизация може да стане факт, ако до края на април парламентът го гласува, след като преди това бъде внесен и приет на МС. И в момента обаче се водят разговори.

"Ако до края на април мине през НС, пускаме писмата, водим разговори, нас ни търсят, наясно сме горе долу", коментира Каракачанов. "Но искам хората да спокойни, че разлика от други покупки в армията, скъпи и стоящи по хангарите, този път тези пари няма да отидат на вятъра", добави военният министър.

3 милиона лева е стойността на проекта за модернизация на полигон Црънча на специалните сили, каза още в Пловдив министърът на отбраната, цитиран от МО.

Той присъства на тържествата, посветени на 75-тата годишнина от сформирането на Парашутната дружина и създаването на българските сили за специални операции. Каракачанов коментира и проектите за модернизация на авиацията и флота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай