Каракачанов: Натовска флотилия в Черно море не е обсъждана

Каракачанов: Натовска флотилия в Черно море не е обсъждана | StandartNews.com

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че никога не е обсъждано присъствието на флотилия на НАТО в Черно море. По-рано днес на форум премиерът Бойко Борисов заяви, че руски ракети от Крим са заплаха за страната ни.

"Това беше в контекста на това, че заплахите за Европа и членките на ЕС са по-големи отколкото към другите страни и на фона на изказването на президента Радев за отделянето на повече средства за отбраната", заяви Каракачанов по БиТиВи.

"Много спекулации имаше по този въпрос от сорта на това, че има "НАТО"-вски кораби в Черно море, което е излишна истерия. Искам да подчертая, че решението за учения в Черно море е взето още през 2012г. във Варшава", каза Каракачанов. "Искам да заявя ясно и категорично - никога не е обсъждан подобен въпрос за Черноморска натовска флотилия, камо ли да е вземано подобно решение"

"Има два проекта за модерницазия стартирани през 2016 г. - за изтребители и за нови кораби, продължи той за армията. - Ако изоставим съществуваща авиация от 43 бойни самолета и разчитаме само на 8 нови - това просто не е сериозно. Или движим закупуването на новите изтребители или поддържаме старите", добави още той.

"Започваме преговори с Москва за двигатели и резервни части. Решаваме проблема с фирмата производител, без посредници от българска и от руска страна. Ние сме държава, която няма възможност да закупи няколко ескадрили. Със старите изтребители така или иначе ще се разделим, но те имат ресурс до 2023г. Кой си изхвърля нещо, което може да ползва?", запитва Каракачанов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай