15:40 ч.

10.11.17

1 мин.

0

3

0

Каракачанов: Искаме придвижване на всички проекти за модернизацията на армията

от редактор |

Каракачанов: Искаме придвижване на всички проекти за модернизацията на армията

България има амбициозната цел да осъществи проектите за модернизация на въоръжените си сили. Амбицията ни е и трите проекта да се движат едновременно и другата ни голяма амбиция е чрез тези проекти за модернизация на Българската армия, търсейки партньорите, с които да ги осъществим, да дадем възможност и на българските предприятия в този бранш да участват. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес, 10 ноември, в Централния военен клуб на откриването на Българо-американския форум на отбранителната индустрия, организиран от Министерството на отбраната и Американската Централноевропейска бизнес асоциация (ACEBA).


По думите му амбицията е чрез проектите за модернизация да се дадат на въоръжените сили нови възможности, да се възстановят и повишат способностите им, което би било и мощен стимул за българската икономика.


„Когато искаш да бъдеш уважаван член в една международна организация, каквато е НАТО, трябва да имаш способностите", посочи министър Каракачанов. Той отбеляза, че осъществяването на проектите за модернизация са закъснели във времето, тъй като е трябвало да бъдат задействани поне преди 10 години и вече да са реализирани. „На нас се пада тежката, но в същото време отговорна, а и благородна по отношение на сигурността и въоръжените ни сили задача да придвижим напред тези проекти", заяви министърът на отбраната.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 22:18 · 11.11.2017
Абе "кво тва" ОФСЕТ ? - Друго сие КОМИСИОННАТА А ? Келепира не ОФСЕТА, питай Цвъки !
Потребител · 17:38 · 11.11.2017
България трябва да има най-модерната бойна авиация и техника,нова.Като граница на ЕС и като страна,от която са отнели територии,на която, съседите й предявяват все още териториални претенции,скрити под измислени поводи.
Потребител · 21:19 · 10.11.2017
Нека поиска офсет и производство на Ф 15/18 от Боинг в България, при закупуването на самолети.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент